Prima pagina | Autentificare | Despre noi | Contactati-ne
Sanatatea ta ! Este singurul lucru care conteaza!
Distribuitor TERMOIZOLATII si HIDROIZOLATII
Izolatii cu spuma poliuretanica rigida si amenajari interioare si exterioare
 
Acasa >> CASE SOLARE


CASE SOLARE

 

CASA SOLARA-Principii de baza . 0EUR
CASA SOLARA-Principii de baza .
Click pentru marire
COMANDA ACUM ACEST PRODUS!
Pret cu TVA: 0EUR
Comenzi telefonice:
 0723.577.215
Comenzi prin email:
incalzireacasei@julliano.ro
 


Dintre toate variantele înglobate de conceptul Ecohomes, casa solară este considerată ca având cea mai mare eficientă, investitiile initiale fiind rapid si sigur amortizate prin economiile ulterioare de energie conventională, dar si cea care are cel mai mic impact asupra mediului.
Concret, este vorba despre utilizarea energiei solare pentru încălzirea si răcirea cladirii, pentru producerea apei menajere si cea neceseră instalatiei de încălzire ,precum si pentru producerea energiei electrice. Aceste principii se materializeaza prin utilizarea panourilor solare pentru aport la incalzire si producere acm, pompelor de caldura si a panourilor fotovoltaice. Clădirea însăsi, construită din materiale care absorb si retin căldura din mediul ambiant, va functiona ca un urias generator.
Principiile care stau la baza acestui sistem sunt enumerate mai jos.
1.Orientarea casei : ideală este orientarea casei pe axa est-vest, iar panta terenului sa fie orientată spre sud. Proiectarea interiorului casei va trebui să o faceti tinând cont de orientarea fiecarei camere si activitătile specifice pe care le veti desfasura acolo.
2.Configuratia terenului va trebui să asigure protectia fată de intemperii, iar dacă nu, este recomandată plantarea de perdele de copaci. În caz contrar, expunerea la vânturi reci pe timpul iernii va duce la pierderi de căldură.
3.Energia solară ajunge pe suprafata terestră indiferent de anotimp sau conditiile vremii, chiar dacă o parte din ea este reflectată în spatiu sau absorbită de nori, praf, vapori de apă, etc. Cantitatea de energie care ajunge la casa noastră mai depinde si de anotimp, momentul zilei, de vreme si poluarea din zona în care se află casa. Energia solară cea mai puternică atinge pământul la amiază si în timpul verii, când razele soarelui cad perpendicular pe pământ si cea mai mică: iarna, dimineata si seara.
Energia solară este reflectată de culorile deschise, absorbită de cele închise si trece prin materialele transparente. Densitatea si compozitia materialelor influentează si ea aceste trei caracteristici. Energia solară va trece prin sticlă, dar va fi mentinută în interior sub formă de caldură – efect cunoscut sub numele de efect de seră.
4.Captarea energiei solare se poate realiza prin intermediul materialelor de constructie cu capacitate mare de absorbtie si retentie, precum cimentul, piatra si pământul. Dacă suprafata acestora este închisă la culoare, efectul sporeste.
Energia solară poate fi captată : - direct - prin expunerea camerei la razele soarelui prin intermediul ferestrelor largi, orientate către sud - indirect- razele soarelui pătrund prin fereastra si încălzesc un perete construit din materiale cu capacitate de absorbtie a căldurii, iar acesta o răspândeste în spatiul de locuit - prin încăperi izolate speciale, construite cu scopul de a capta energie solară si a o distribui apoi, prin diferite mijloace, în restul casei – serele sunt un exemplu de astfel de încăperi. - prin panouri solare sau panouri fotovoltaice
5. Păstrarea căldurii în interior se poate realiza cu ajutorul unei izolatii foarte bune, pe toate laturile casei, inclusiv tavanul si fundatia.
6. Circulatia aerului. Tendinta naturală a aerului cald este de a se „împrăstia” în atmosfera spre a egaliza temperatura – cu cât diferentele de temperatură sunt mai mari, cu atât aerul se va deplasa mai rapid. Acest fenomen se poate folosi în avantajul nostru, deoarece în perioada verii aerul rece din camerele orientate spre nord va răcori si restul casei, iar iarna, aerul cald din camerele orientate spre sud va încălzi si restul încăperilor.
7. Ventilatia corectă a unei case solare bine izolate este esentială, deoarece aerul cald mentinut prea mult timp într-un spatiu perfect izolat poate deveni dăunător. Intrarea aerului proaspăt este utilă atât pentru ventilatie, cât si pentru nivelul de umiditate a aerului.Pentru evitarea producerii condensului se recomanda instalarea unui echipament de ventilatie cu aport de aer proaspat si recuperarea caldurii.
Aceste principii îsi găsesc aplicabilitate indiferent de arhitectura casei. Câstigul major al unei astfel de case provine din costurile minimale cu mentenanta, efectele aproape nule asupra mediului, independenta fată de furnizorii de energie conventională.
 
Cautare :
  Servicii internet in domeniul medical
Consultanta, website-uri de prezentare, aplicatii pentru conferinte, atlas medical, publicatii, educatie medicala la distanta